DE TROUWAMBTENAAR DIE BIJ JULLIE PAST

Hartelijk gefeliciteerd jullie gaan trouwen en dat willen jullie op je eigen manier doen. Voor jullie je Ja-woord uitspreken naar elkaar valt er heel veel te regelen. Hoe gaan we het doen? Gaan we voor een grootse bruiloft met alles er op en er aan of voor een klein intiem feestje met diegenen die jullie na aan het hart liggen?

Allerlei vragen die boven komen en die jullie op korte termijn beantwoord willen hebben. Jullie huwelijksceremonie moet dat bijzondere moment worden waarop het verleden, het heden en de toekomst even samen komen. De rode draad daarbij is jullie liefde! Daarom zoeken jullie een trouwambtenaar die jullie taal spreekt, bij jullie past en de ceremonie geheel op maat vormgeeft. Een trouwambtenaar die jullie verhaal op de juiste manier kan verwoorden, precies zoals jullie het graag willen en waarvan jullie gasten zullen zeggen dat ze jullie er helemaal in hebben herkend. Dus waar jullie ook voor kiezen, een ceremonie met een paar intieme familieleden en vrienden of een volle zaal of buitenlocatie, het gaat om jullie en jullie geluksmoment. Dat moment willen jullie bewust en met de liefde die in jullie is beleven. Het moet een heel bijzonder moment worden, een moment waar jullie het de rest van jullie huwelijk nog regelmatig over hebben. Als dat is wat jullie willen, dan zijn jullie bij mij, Martin Elbertsen, aan het goede adres!

WIE IS MARTIN?

Sinds 2018 ben ik een beëdigd trouwambtenaar in de gemeente Renswoude. Formeel heet dat Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Dat is de leukste baan die ik ooit heb gehad. Het is iedere keer weer een feest om samen met het bruidspaar op te trekken en er iets onvergetelijks van te maken. Door mijn levenservaring heb ik een brede kijk gekregen op het leven. Als familieman, manager in de gezondheidszorg en door een rol in besturen heb ik een mooie mix aan ervaringen opgedaan die mij helpen bij het intakegesprek en het schrijven van de toespraak.

Ik ben getrouwd met Sonja (al heel lang), heb drie getrouwde kinderen met leuke aanhang en zes kleinkinderen. Dat maakt het leven waardevol! Verder hou ik van tuinieren, lezen, een terrasje pakken en alle andere dingen die het leven bijzonder maken. Ik ben geïnteresseerd in anderen, heb een ietwat flamboyante uitstraling en doe graag anderen een plezier.

Mijn werkwijze

Als jullie besluiten om kennis met mij te maken dan zal ik allereerst een vrijblijvend gesprek met jullie voeren. Eerst kijken we of we een klik hebben en of ik de trouwambtenaar ben die jullie zoeken om jullie dag tot iets onvergetelijks te maken. Dat is belangrijk, want jullie gaan mij allerlei persoonlijke levensverhalen vertellen en dan is een klik en vertrouwen voor jullie zeer belangrijk, maar voor mij niet minder om die spetterende toespraak te schrijven die helemaal bij jullie past. Als jullie besluiten om niet met mij verder te gaan dan zijn we even goede vrienden, alhoewel jullie dan wel een heleboel missen😊!

De eerste klus is om uit te zoeken hoe de gemeente waar jullie willen trouwen omgaat met trouwambtenaren van buitenaf. Meestal is dat geen probleem omdat het heel gebruikelijk is dat een bruidspaar een eigen trouwambtenaar heeft. Voor de zekerheid moeten jullie dat wel even navragen. Als jullie binnen de gemeente Renswoude gaan trouwen dan kan ik jullie huwelijk voltrekken namens deze gemeente en zitten er voor jullie geen extra kosten aan vast. Jullie moet dan bij de gemeente Renswoude jullie voorkeur voor mij aangeven.

Als definitief vaststaat dat ik jullie huwelijk ga voltrekken, dan plannen we een avond en neem ik een lange vragenlijst met jullie door met allerlei noodzakelijke, grappige en serieuze vragen. Dat kan bij mij thuis in mijn speciale trouw-intakekamer en bij mooi weer in de tuin of indien jullie dat wensen, bij jullie thuis of op een andere locatie. 

Dit gesprek vindt plaats in een ontspannen sfeer waarbij ik zoveel mogelijk van jullie te weten wil komen. Aan het eind van het gesprek kijken we terug op de items die besproken zijn en kunnen jullie aangeven of daar iets bij zit wat ik niet moet/mag gebruiken in mijn speech. Dat garandeert een sfeer waarbij jullie niet op je woorden hoeven te letten maar gezellig spontaan kunnen zijn.
De week voor jullie huwelijk hebben we nog even contact voor de puntjes op de i en informeer ik of jullie alles hebben kunnen regelen zoals jullie het wilden.

Nu is de periode aangebroken dat ik hard aan het werk ga. Het enige wat jullie nu mogen doen is relaxen en jullie voorbereiden op jullie bijzondere dag. Met alle informatie die ik van jullie heb gekregen schrijf ik mijn toespraak. Jullie mogen er vanuit gaan dat jullie tijdens de ceremonie echt jullie zelf en jullie omstandigheden zullen herkennen. Het is een speciaal moment met een speciaal verhaal wat over jullie gaat.

Op de grote dag zal ik ruim op tijd op de locatie aanwezig zijn om jullie te verwelkomen en jullie op jullie gemak te stellen. Ook zet ik dan alles klaar wat ik nodig heb tijdens de ceremonie. Indien jullie een ceremoniemeester hebben dan spreek ik die graag even op dat moment om de laatste dingetjes af te stemmen en om zo nodig kennis te maken met diegenen die een rol hebben tijdens de ceremonie. 

Alle laatste zenuwen werken we weg alvorens we de ceremonie starten. Een gezonde spanning zal er altijd zijn en dat is ook heel natuurlijk, dus dat mag er zijn. Ik neem de regie en vertel wat we gaan doen en hoe we het doen. Dat hebben we natuurlijk ook al gedaan in ons voorgesprek, maar ik ben op dat moment jullie steun en toeverlaat en help jullie bij alles, zodat jullie geen stress hoeven te hebben.

Als de ceremonie ten einde is dan geef ik het woord terug aan de ceremoniemeester en wens ik jullie na de felicitaties een hele fijne dag. Ik stel het erg op prijs om enige tijd later van jullie te horen hoe jullie de dag en de ceremonie hebben ervaren. Graag ontvang ik dan wat mooie foto’s van jullie en van mijzelf voor in mijn archief. Ik plaats alleen foto’s van jullie op mijn sociale media als ik daar toestemming van jullie voor heb gekregen.

EEN PERSOONLIJKE EN WARME CEREMONIE

Elk bruidspaar is uniek en dat maakt het verzorgen van een huwelijksvoltrekking voor mij nu juist zo leuk. Het is mijn lust en mijn leven! Tijdens de ceremonie zal ik datgene wat voor jullie zo belangrijk is in de liefde en het leven voor het voetlicht brengen. Daardoor zal de ceremonie intiem en onvergetelijk zijn. Ik verdiep me in jullie persoonlijke verhalen, jullie familie, vrienden en gasten en door deze kennis leid ik een ceremonie die betrokken en persoonlijk is met een lach en een traan. Soms zijn er droevige omstandigheden in de familie en zal ik samen met jullie op zoek gaan naar een gepaste en integere manier om daarbij stil te staan. Hoe het ook is, jullie staan als bruidspaar in de hoofdrol. Samen maken we jullie trouwdag tot een dag die jullie nooit meer zullen vergeten.

EEN FLINKE DOSIS ERVARING

Leuk dat jullie mijn website bezoeken. Graag nodig ik jullie uit om mijn website nader te bekijken en de recensies te lezen van de bruidsparen die ik al heb getrouwd. Proef en beleef mee wat het voor hen zo bijzonder maakte om door mij getrouwd te worden. Veel huwelijksceremonies heb ik al gedaan en ik kan zeggen dat ze allemaal op hun eigen manier bijzonder waren. In restaurants met een specifieke trouwzaal, in het gemeentehuis, op buitenlocaties bij een boerderij, in een kasteel of op een fort. Een huwelijksceremonie is voor mij iedere keer opnieuw heel bijzonder! 

BIJZONDERE RITUELEN

Tijdens de ceremonie zijn er verschillende rituelen denkbaar. Denk aan een rol tijdens de ceremonie van een familielid, kind of goede vriend. Maar ook rituele handelingen zijn mogelijk zoals handfasting, zandvermenging, direct een toost uitbrengen na het Ja-woord, etc.. Muziek kan ook een prachtig middel zijn om jullie ceremonie luister te geven.

Ook kunnen christelijke aspecten in de ceremonie worden ingebracht als jullie daar prijs op stellen. Omdat ik zelf christen ben kan ik dat goed aanvoelen en ook daarin de juiste toon vinden.

Willen jullie een echte Veluwse boerenbruiloft? Dan kan ik een gedeelte van de toespraak in onvervalst Veluws dialect houden.

Willen jullie het deftig en chique dan loods ik jullie door de etiquetteregels heen en maken we er een luxueuze en elegante gebeurtenis van waar de glamour van afstraalt.

Er is eigenlijk maar een klein gedeelte in de ceremonie die vast staat en dat is de eigenlijke huwelijksvoltrekking en het tekenen door jullie, de getuigen en door mij. Door de ervaring die ik heb opgedaan, kan ik jullie adviseren en samen met jullie op zoek gaan naar datgene wat specifiek bij jullie past.

Kennis maken?

Mail mij, dan praten we samen over alle mogelijkheden.